Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast door eigen dominantie: "Maar maakte dit al eerder mee"

Max Verstappen heeft met de zege in Italië nu vijf F1-overwinningen op rij veroverd. De Nederlander heeft een gigantische voorsprong in het wereldkampioenschap en er kan rustig gesteld worden dat hij het seizoen domineert. Dankbaar is hij er zeker voor en slechts één keer eerder in zijn carrière zag hij net zo een dominante reeks.

Max Verstappen won tot nu toe elf van de zestien Formule 1-races in 2022. In Italië pakte hij zijn vijfde zege op rij, waardoor hij een gigantische 116 WK-punten voor staat op de nummer twee in het kampioenschap, Charles Leclerc. De overwinning in Monza was niet vanzelfsprekend. Vanaf de zevende plaats moest hij een inhaalrace rijden. Dit ging beter dan verwacht. Na slechts één ronde lag hij al op podiumkoers. "Natuurlijk hielp die geweldige eerste ronde en kon ik snel voorbij aan de eerste auto's voordat er een DRS-trein bij kwam kijken", zegt hij tegen onder meer RacingNews365, terugblikkend op de race. "Vanaf daar voelden de banden goed aan en kon ik de eerste stint verlengen. Ook de mediums voelden goed aan: alles pakte goed uit.' Verstappen geeft toe verrast te zijn. Hij wist dat hij een kans had op de overwinning, maar dat hij zó snel door het veld kon rijden had hij niet verwacht. "Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren voor bocht 1, maar het ging allemaal wel erg goed voor mij", zegt hij tevreden.

De succesreeks van Verstappen

Met vijf overwinningen op rij en één hand op de wereldbeker gaat het ongekend goed voor Verstappen in 2022. Hij wil vooral Red Bull hiervoor bedanken. "Het is geweldig wat we nu meemaken met het hele team. We hebben een fantastisch jaar en het is belangrijk om daar van te genieten. We hebben voor verschillende uitdagingen gestaan op verschillende circuits en nu werkt de auto overal. We zijn erg tevreden!" Gevraagd of Verstappen al eerder een dergelijke vorm van dominantie zag in zijn carrière, moet hij toegeven: "Ja, al eerder tijdens mijn laatste jaar in het karten. Het gevoel was toen echter heel anders. Op dat moment is je doel nog de Formule 1. Je geniet dan wel van alle resultaten, maar je weet ook dat er nog een lange weg is naar de F1. Het is dus net wat anders, maar dat laatste jaar in het karten was ook niet verkeerd, dat is zeker."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"