Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verwacht chaotisch weekend in Monaco

De Grand Prix van Monaco wordt volgens Max Verstappen een hectisch, maar heel speciaal raceweekend. De Nederlander gaat opgelucht het weekend in, nu hij er al een keer heeft gewonnen.

Vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei vindt de zevende ronde van het Formule 1-kampioenschap plaats in de straten van Monte Carlo. Max Verstappen, de nieuwe leider in het WK, verwacht een chaotisch en druk weekend, maar heeft tegelijkertijd minder druk op zich staan tijdens het GP-weekend van Monaco. In 2021 won hij de prestigieuze race voor het eerst. "Monaco is altijd een hectisch, maar een heel speciaal weekend", blikt de Nederlander vooruit. "De kwalificatie zal cruciaal worden. Het circuit is erg old school en smal, je hartslag schiet zo hard omhoog, het is ongelooflijk!" Het weekend wordt, ondanks een lichte voorsprong in het kampioenschap, zeker niet makkelijk voor Verstappen. "We moeten altijd op het randje presteren, het is best een gestoord circuit met de Formule 1-auto's. Mijn geschiedenis in Monaco was niet zo heel goed, maar ik heb er vorig jaar eindelijk gewonnen. Het was een enorme opluchting toen ik over de eindstreep kwam en ik was heel blij om deze race te winnen."

Verstappen en Perez als sterk team richting Monaco

In Spanje nam Verstappen de leiding over van het coureurskampioenschap, maar ook in de constructeursstand deed Red Bull goede zaken. Met de overwinning van Verstappen en de tweede plaats van teamgenoot Sergio Perez staat de renstal nu ook aan de leiding bij de constructeurs. "Checo en ik werken heel goed samen als team", looft Verstappen. "Het is natuurlijk ook geweldig dat we het constructeurs- en het coureurskampioenschap leiden. Er is echter nog een lange weg te gaan en er kan nog veel veranderen, zoals we dit seizoen al hebben gezien." De Grand Prix van Monaco zal op zondag 29 mei worden verreden. De race start om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie