Verstappen over voorbereiding: "Elke dag twee keer drie á vier uur trainen"

15 mrt. 2017 19:07 Redactie

Max Verstappen heeft hard getraind in de winter


De Formule 1-coureurs moeten in 2017 voor het eerst sinds lange tijd weer écht heel fit zijn om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Oude tijden herleven met de nieuwe bolides, die een veel hogere G-kracht genereren. Ook Max Verstappen heeft daarom tijdens de winter zwaar getraind om fit te worden voor het nieuwe seizoen. 

Max legt aan Verstappen.nl uit hoe hij fit is geworden gedurende de winter. "Ik train per dag sowieso twee keer drie á vier uur. In de ochtend vaak cardio, in de middag vaak met gewichten. Maar ik mag niet teveel met gewichten trainen, want dan wordt ik te zwaar. Dus daar moet een goede balans in zitten en het hangt ook af van wat ik de dag ervoor gedaan heb. Als je veel last heb van je benen ga je niet fietsen, maar wat andere oefeningen doen", aldus Verstappen.

Ook let Verstappen erg op zijn voeding, onder leiding van een personal trainer. "Brood eet ik niet zo veel, dat maakt je snel zwaarder en ik kan heel snel aankomen en afvallen. Ik let vooral op de juiste verdeling tussen groente en vlees. Als ik heb getraind of heb gereden dan moet ik juist veel energie hebben, dus dan eet ik ook redelijk veel. Op de dagen dat ik niet train moet ik goed op mijn voeding letten."

Op de vraag of Verstappen zelf zijn eten klaarmaakt, antwoordt hij: "Nee, gelukkig kan mijn trainer goed koken. Dat laat ik hem dus lekker doen, want ik bak er weinig van. Maar dat vind ik ook niet zo erg", aldus Verstappen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen