Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen voorspelt mogelijke nieuwe conflicten tussen Red Bull en Mercedes

Max Verstappen ziet dat Mercedes langzaam maar zeker weer haar weg naar voren vindt. Momenteel is er weinig drama tussen zijn team en de Silver Arrows, maar de Red Bull-coureur denkt dat dat snel voorbij kan zijn als Lewis Hamilton en George Russell zich weer volledig mengen in de strijd.

Twee raceweekenden geleden, in Groot-Brittannië, streed Lewis Hamilton mee voor de eindoverwinning. In Oostenrijk was dat niet het geval, want Lewis Hamilton finishte op geruime afstand als derde achter Charles Leclerc en Max Verstappen. Toch merkt de Nederlander dat Mercedes stappen aan het zetten is, zo vertelt hij bij ServusTV . "Ze zijn beter dan aan het begin van het jaar, maar ze hebben nog net wat meer nodig. Over een enkele ronde zijn ze niet slecht, maar in de race zag je op zondag dat wij snel bij ze weg waren." Net als bij zijn eigen team, denkt Verstappen dat het verschil tussen Groot-Brittannië en Oostenrijk is te verklaren door de baan. "Ik denk ook dat het ook te doen heeft met de verschillende circuits. In Silverstone waren ze in de race heel snel. Het is hetzelfde als bij ons en Ferrari. Het gaat om de details die uiteindelijk het verschil kunnen maken."

Mercedes-drama

Dit jaar is Ferrari vooralsnog de grote rivaal van Red Bull, nadat het vorig seizoen Mercedes was dat hen het leven zuur maakte. Ondanks de rivaliteit van 2021, die zo nu en dan uit de hand leek te lopen, zagen we op het podium in Oostenrijk drie lachende coureurs toen Verstappen, Leclerc en Hamilton samen hun champagneflessen ontkurkten. Verstappen vindt dat niets raars, want tussen hem en Lewis is er niets dan respect, benadrukt hij. "We hebben allemaal veel respect voor elkaar. Als iemand het goed doet, dan kan je dat natuurlijk gewoon tegen elkaar zeggen. Het conflict vorig jaar was niet per se tussen de coureurs, maar natuurlijk meer tussen de teams." Dit weekend gingen Wolff en Marko relatief amicaal met elkaar om, zag de interviewer van de Oostenrijkse TV. Niet gek, volgens Verstappen, want momenteel doet Mercedes (nog) niet helemaal mee in de strijd vooraan het veld. Hij denkt dat het drama wat we vorig jaar zagen misschien snel weer terug kunnen zien in de Formule 1. "Vorig jaar was dat wel anders! Maar het was mooi om te zien natuurlijk. We vechten momenteel natuurlijk ook nog niet met Mercedes. Ik denk dat het weer anders zal zijn als we wel weer met elkaar gaan strijden. Misschien aan het einde van het jaar. We zien het wel", glimlacht hij.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden