Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen voorspelt revanche van Ferrari: "Daar gaan ze echt snel zijn"

Max Verstappen verwacht een enorm sterk Ferrari in de Formule 1 Grand Prix Hongarije op de downforce-eisende Hungaroring. De Nederlander verwacht dan ook een zware strijd met de Italiaanse renstal.

Na het grote debacle van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Frankrijk waarin hij opnieuw zonder punten naar huis ging, heeft Max Verstappen zijn voorsprong uitgebreid op de Monegask naar 63 punten. Met nog tien races te gaan rekent de nuchtere Nederlander zich echter nog niet rijk en ziet hij een sterk Ferrari. "Het is een grote voorsprong, maar er kan nog van alles gebeuren", begint Verstappen ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Ik wil gewoon gefocust blijven. We hebben veel meer goede resultaten nodig en hebben nog steeds meer pace nodig in een enkele ronde." "In Boedapest denk ik dat het wat moeilijker gaat worden voor ons, waar ik denk dat Ferrari echt, echt snel gaat zijn. Maar we zullen zien. Nogmaals, het gaat allemaal om punten scoren in iedere race, zelfs wanneer je niet in het voordeel bent."

Waar gaat Ferrari beter presteren dan Red Bull?

Het circuit in Boedapest staat erom bekend dat downforce een belangrijke rol speelt en Ferrari heeft een aerodynamisch zeer efficiënte auto gebouwd. Red Bull's kracht is juist de topsnelheid, waardoor circuits als Spa en Monza hen waarschijnlijk beter zullen liggen. Red Bull-teambaas Christian Horner deelt de mening van Verstappen en kijkt vooruit naar de races na de zomerstop. "Ik denk dat de tweede helft van het seizoen zeer uitdagend zal zijn", trapt Horner af. "Er komen verschillende circuits, verschillende uitdagingen en een paar interessante locaties aan." "Dit weekend staat Hongarije op het programma en ik vermoed dat dat circuit meer in het voordeel van Ferrari zal zijn dan in ons voordeel. En vervolgens hebben we na de zomerstop een aantal circuits dat ons wellicht beter passen. Het zal fascinerend zijn om te zien hoe dat zich de komende races zal ontwikkelen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract