Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen waakt voor dezelfde 'fout' als vorig jaar in kwalificatie GP Saoedi-Arabië

Max Verstappen denkt dat Ferrari de grote favoriet zal zijn tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het is voor Red Bull zaak niet eenzelfde soort inschattingsfout als vorig jaar te maken, weet Verstappen.

Tijdens de vrije trainingen in Djedda waren het wederom Ferrari en Red Bull die het sterkst ogen. Uiteindelijk wordt in de kwalificatie duidelijk welk team de beste papieren heeft voor de overwinning van de GP van Saoedi-Arabië, maar Max Verstappen laat alvast weten dat zijn team niet de grote favoriet is. Dit ligt onder meer aan de karakteristieken van het stratencircuit. "Hier moet je zeker topsnelheid hebben", legt hij uit bij Viaplay . "Wat hier lastig is; je kan natuurlijk voor een kwalificatierondje gaan, daarin waren we vorig jaar heel sterk, maar tijdens de race kwamen we tekort doordat we met teveel downforce reden." "Dan gebruik je teveel energie bij de snelle bochten. Op de rechte stukken houdt de energie dan veel eerder op, dus op het midden van het rechte stuk clipt 'ie al. Dan ga ik niet meer harder. Dat is niet efficiënt, dus daar moeten we voor tijdens de race naar kijken."

Leclerc en Sainz met de beste papieren

De regerend wereldkampioen vindt het lastig om in te schatten wie er op zaterdagavond op poleposition staat, maar ziet zichzelf als de underdog. "Ik denk dat Ferrari de favoriet is omdat ze een goede motor hebben gebouwd. Dat is heel belangrijk hier. Ik hoop vooral dat we dichtbij kunnen zitten." Motorvermogen speelt een enorme rol op het Jeddah Corniche Circuit door de razendsnelle bochten. In 2021 werd de snelste tijd in de kwalificatie gereden door Lewis Hamilton met een gemiddelde snelheid van meer dan 250 kilometer per uur. Om 18:00 uur Nederlandse tijd wordt er gekwalificeerd in Djedda.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden