Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overwinning Verstappen lag binnen handbereik: "Toen dacht ik: oké, let's go!"

Max Verstappen was extreem gemotiveerd tijdens de start van de GP van Groot-Brittannië en streed vol zelfvertrouwen voor de zege, maar na de opgelopen schade wist hij dat het niet meer mogelijk was. De Nederlander blikt terug op de rollercoaster in Silverstone.

Na het moment dat Max Verstappen over een stuk carbon reed, was er voor de Nederlander geen zicht meer op de overwinning van de GP van Groot-Brittannië. Een aantal rondes eerder was hij er nog van overtuigd dat het een zege ging worden. "De auto was heel erg goed", zegt hij in gesprek met onder andere RacingNews365. Gecontroleerd wachtte Verstappen om de leiding over te nemen van Carlos Sainz, die de race op Silverstone vanaf pole startte. Toen dat lukte, dacht hij aan de horizon te gaan verdwijnen. "Ik was alles rustig aan het managen achter hem en ik zag dat hij het lastig had. Toen ben ik een beetje gaan pushen en toen ik de leiding overnam, dacht ik: oké, let's go! Nu kunnen we onze race gaan rijden." Dit veranderde echter snel. "Toen, ja, reed ik nog een paar bochten verder en kwam er schade aan de vloer. Toen kreeg ik met de ene inhaalactie na de andere te maken", baalt de Red Bull-coureur.

Verstappen: 'Ik gaf nooit op'

Uiteindelijk werd Verstappen zevende in Silverstone. De Nederlander is realistisch en weet dat er niet meer in zat. "Natuurlijk hoopte ik wel dat er meer in zat, maar het was niet meer aannemelijk na wat er was gebeurd. Ik gaf echter nooit op en probeerde er het beste van te maken. Het was goed om nog punten te scoren." Tijdens de volgende race in Oostenrijk, de 'tweede' thuisrace van Red Bull, hoopt Verstappen dat alles wat meer zijn kant op valt. "Laten we hopen dat ik wat meer geluk heb tijdens dat weekend", aldus de WK-leider.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"