Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "We hadden er heel veel vertrouwen in"

Dit weekend had Max Verstappen eigenlijk samen met zijn negentien concullega's in de Côte D'azur de Franse Grand Prix af moeten werken, zij het niet dat het coronavirus het seizoen lam legde. De Nederlander blikt terug op de afgelopen maanden en hoe hij door de Formule 1-loze periode heen is gekomen.

Na ruim vier maanden zonder Formule 1 mag Max Verstappen komende week eindelijk weer achter het stuur van zijn Red Bull RB16 kruipen. Hij had dat natuurlijk liever wat eerder gedaan, maar in Australië ging het plots allemaal mis. "We hadden heel veel vertrouwen dat we het seizoen heel goed konden starten. Toen zijn we naar Australië afgereisd. We gingen er vanuit dat we konden beginnen, maar net voordat de vrijdagtrainingen begonnen, kwam het nieuws naar buiten dat het weekend niet door ging." "Natuurlijk was het balen dat je het seizoen niet kan beginnen, maar uiteindelijk vond ik dat minder belangrijk dat wat er aan de hand was in de wereld. Toen we eenmaal terug thuis waren ging alles heel snel in lockdown." "Het is raar, maar ik probeer er het beste van te maken. Ik heb het opgelost door zoveel mogelijk op de simulator te zitten. Natuurlijk is het hopen dat je zo snel mogelijk weer in de auto kan zitten", zo vertelt de Nederlander in gesprek met Ziggo Sport . Voorafgaand aan het oorspronkelijke begin van het seizoen mocht Verstappen nog wel iets moois doen: het verbouwde Circuit Zandvoort openen door in een Red Bull-bolide over het circuit te scheuren. De Grand Prix van Nederland ging uiteindelijk niet door, waardoor hij nog toch nog even geduld moet hebben. "Ik heb het circuit in Zandvoort mogen openen en ik moet zeggen dat alle aanpassingen er heel mooi uit zien. Ik kan niet wachten totdat we daar met een Formule 1-auto kunnen rijden", aldus Verstappen. Check de beelden van het interview met Verstappen hieronder.

_SnXrsr4wfg

Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'