Verstappen: 'We werken hard om de beste auto van het veld te krijgen'

11 jun. 2017 14:16 Redactie

Max Verstappen blij met progressie Red Bull


Het Formule 1 team van Red Bull Racing maakt progressie, al is het soms nog wat lastig te zien. Sinds de GP van Spanje komen Max Verstappen en Daniel Ricciardo dichterbij de topteams.

De Nederlander toont zich dan ook tevreden over de nieuwe onderdelen op zijn RB13. In Canada waren er wederom de nodige veranderingen te zien op de RB13, iets dat de komende races het geval zal zijn.

"We zijn continu hard aan het werk om de auto te verbeteren. Het team werkt met de gedachte om de beste auto van het veld te maken, wat betekent dat we continu bezig zijn met de ontwikkeling van onze auto. De upgrades die we dit weekend bij hebben werken uitstekend en zorgen ervoor dat we weer een stap zetten in de juiste richting."

"Tijdens de kwalificatie was dit misschien dat lastig om onze progressie te zien, omdat we veel hinder hebben van de lange rechte stukken. We hebben onszelf zeker verbeterd."

In de eerste twee delen van de kwalificatie was Verstappen continu terug te vinden in de top van de tijden. Het verschil ten opzichte van de snelste tijd bedroeg maar enkele tienden. Pas toen Mercedes en Ferrari hun befaamde kwalificatiemodus op de motor inzette moest Red Bull afhaken.

"We wisten van tevoren dat dit niet het meest ideale circuit voor ons is. P5 is het maximaal haalbare voor ons en ik ben blij dat we onze doelstelling bereikt hebben. Mercedes en Ferrari hebben meer vermogen tijdens de kwalificatie en wij kunnen daar nu niet op antwoorden."

"Tijdens de race zal het verschil in motorvermogen veel kleiner zijn, omdat ze slechts kort op vol vermogen kunnen rijden. Dat betekent dat we moeten proberen om aan te haken bij het gevecht vooraan en naar voren kijken. Onze racepace ziet er veelbelovend uit."

"Mijn eerste doel is om de vijfde positie te behouden en dan moeten we kijken wat er voor ons gebeurt."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen