© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "We zijn echt snel, ook op het rechte stuk"

Max Verstappen blijft onverminderd positief over de samenwerking tussen Red Bull en Honda, ook na het afwerken van de eerste twee vrije trainingen. Naar eigen zeggen is Red Bull nu ook snel op de rechte stukken, een luxe waar men vorig jaar niet over beschikte.

Als Max Verstappen na de eerste twee vrije trainingen aanschuift aan de tafel van Ziggo Sport, wordt er natuurlijk ook gepraat over de Honda-motor. De vraag of de Red Bull-coureur daar nog net zo enthousiast over is als rond de wintertests wordt met 'ja' beantwoord.

"Het gevoel met die motor was vanaf het eerste moment goed. De driveability ervan is goed, het vermogen komt vlot vrij en hij schakelt goed op en terug. We zijn nu ook snel op de rechte stukken, al moet ik zeggen dat we met iets minder vleugel rijden dan Mercedes, maar ik mag zeker niet klagen."

Over zijn kansen in de race van morgen, kan Verstappen nog niet teveel zeggen, aangezien hij op vrijdag niet echt aan het rijden van een echte racesimulatie toe kwam: "Ik heb op vrijdag op geen enkel moment met een volle tank gereden, waardoor het voor mij moeilijk is om in te schatten waar we staan in racetrim."

"Ik denk overigens ook dat de kwalificatie hier het belangrijkste is, aangezien er in de race nooit zo heel veel gebeurt. Kijkend naar vandaag (vrijdag, red.) denk ik dat Mercedes echt wel heel sterk is en dat Ferrari zich ook echt nog gaat laten zien. Wij moeten ons nog verder zien te verbeteren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen