© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Winnen is het enige dat telt voor mij"

09 mrt. 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is er niet de persoon naar om genoegen te nemen met ereplaatsen. Alleen de overwinning en het kampioenschap telt uiteindelijk voor hem. Wie hij van de troon moet stoten daarvoor, interesseert hem niets.

De Max Verstappenfans hopen allemaal op een voorspelling van hun idool, maar de Nederlander waagt zich nog altijd niet aan uitspraken over de krachtsverhoudingen in 2019. Het uiteindelijke doel, wereldkampioen worden, wordt mogelijk dit seizoen nog niet gehaald.

"Het is op dit moment erg lastig om te voorspellen. Als je kijkt naar vorig jaar, als daarin de eerste zes races normaal verlopen waren, dan vecht je gewoon voor de tweede plaats in het WK. Zo zie je maar dat een seizoen heel anders kan lopen", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten.

"Voor mij is het belangrijkste dat we heel constant zijn gedurende het seizoen. Of dat genoeg zal zijn voor de titel weet ik niet. Ik ben altijd realistisch, maar ook optimistisch. Nu is het nog moeilijk te voorspellen. Vorig jaar dacht ook iedereen na het begin van het seizoen dat Ferrari wel wereldkampioen zou worden, maar die vielen helemaal weg op het eind."

Maakt het voor Verstappen nog verschil of hij de titel van Lewis Hamilton afpakt en daarmee de coureur is die de hegemonie van Mercedes doorbreekt? "Nee, het maakt mij echt niets uit. Het enige dat voor mij telt is winnen. Mij interesseert het niet wie de titel het jaar daarvoor gewonnen had."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen