Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Verstappen worstelt tijdens waterballet, Alonso snelste tijdens derde training GP Canada

In de regenachtige derde vrije training had Max Verstappen het lastig, net als zijn collega's. Er ontstond een verrassende top drie in het waterballet in Canada, met Fernando Alonso als snelste man.

Verstappen rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
De derde vrije training tijdens het Grand Prix-weekend in Canada was een waar waterballet. Daar waar we Formule 1-coureurs de regen op vrijdag nog net wisten te vermijden, was het klets- en kletsnat toen de derde vrije training op het Circuit Gilles Villeneuve begon.

Dat wil echter niet zeggen dat de coureurs binnen bleven staan. Zeker met de gedachte dat de kwalificatie later vandaag ook nat kan zijn, vonden de meesten het het waard om de baan op te gaan. Het begon echter voorzichtig, met slechts een enkeling die het aandurfde

Na tien minuten hadden slechts een vijftal coureurs een tijd neergezet, al waren er meer geweest die alvast hun tenen hadden ondergedompeld en even de baan hadden uitgeprobeerd, zonder in dat proces een tijd neer te zetten. Na een kleine 25 minuten zette Sainz op zijn regenbanden de eerste echte serieuze rondetijd op de klok: 1.35,8.

Op dat moment zagen we al een hoop mer rondetijden op het scorebord staan. De naam van Max Verstappen stond echter stijf onderaan. De Nederlander vond het wel prima en stond de eerste helft van de training naast zijn auto te kletsen met Helmut Marko.
			© XPB Images
	© XPB Images

Verstappen doet het rustig aan

Met nog 25 minuten te gaan in de derde oefensessie liet Verstappen zich dan eindelijk zien. Na een ronde glibberen en glijden dook hij meteen weer terug de pitbox in. Het was vaak drukker in de pitstraat dan op de baan, maar sommige coureurs probeerden toch wat meters te maken in de natte omstandigheden. Zo had Tsunoda na veertig minuten al achttien ronden gereden, Lance Stroll vijftien, Sebastian Vettel dertien, Mick Schumacher twaalf en Alexander Albon tien. De rest van de coureurs hadden op dat moment minder dan tien ronden afgelegd.

Uitslag Derde vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Intermediates

Met nog een kwartier op de klok waren er enkele helden die zich aan de intermediate banden durfden te wagen. Fernando Alonso liet zien dat de omstandigheden daar geschikt voor waren door een seconde onder de tijd te duiken van de tot dan toe snelste coureur op regenbanden.

Sebastian Vettel was in eerste instantie de enige coureur die het tempo van Alonso op de intermediate banden wist te evenaren. Verstappen probeerde het ondertussen nogmaals op de regenbanden, maar na een hachelijk overstuurmoment koos hij er toch weer voor om terug de pitbox in te rijden.

Met nog vijf minuten op de klok verscheen er dan toch nog een rondetijd achter de naam van Verstappen. Op de intermediates banden was hij de negende snelste, maar makkelijk ging het niet. Hij glibberde en gleed en spinde zelfs in bocht twee, maar wist de muur op een haar na te missen. Leclerc was aan het einde van de training de enige coureur zonder tijd achter zijn naam.

Aan het einde van de rit waren het oude rotten Alonso en Vettel die op P1 en P3 stonden, met jonge hond Pierre Gasly in de sandwich. Carlos Sainz (P10) en Sergio Perez (P8) hadden ook een relatief tegenvallende sessie. Lewis Hamilton was pas op de vijftiende plaats terug te vinden. Teamgenoot George Russell op P7.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'