Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zag kans op tweede wereldtitel verdwijnen: 'Dacht dat het klaar was'

Na een matige openingsfase van het Formule 1-seizoen had Max Verstappen de titelkansen van 2022 al bijna afgeschreven. Een grote achterstand op Ferrari werd echter al snel ingehaald, iets wat de Nederlander niet direct had verwacht.

Max Verstappen en Sergio Perez staan na de Grand Prix van Azerbeidzjan op de eerste en tweede plaats in het coureurskampioenschap van de Formule 1. Dit was niet vanzelfsprekend, want de uitvalbeurten bij Red Bull zorgden voor een matige start van het seizoen. Vooral Verstappen kende veel pech met twee uitvalbeurten. De regerend wereldkampioen liet de hoop op het kampioenschap al vrijwel helemaal varen na een achterstand van meer dan 40 punten op Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Toen het er op leek dat we een competitieve auto hadden, dacht ik: we gaan meedoen in het gevecht om de titel, maar na twee uitvalbeurten stond ik iets van 46 of 47 punten achter", legt Verstappen uit in de Talking Bull Podcast . "Toen dacht ik: het is klaar, het gaat niet gebeuren. Of ten minste, het zal heel lang gaan duren om weer bij te kunnen benen." De hoop voor zijn tweede wereldtitel was even vervlogen, maar na een sterke reeks voor Red Bull was het al snel weer helemaal terug. "In een race of drie sloeg het helemaal om en nu staan we er alweer bij. Het is heel fijn, maar we weten nu ook dat het heel snel om kan keren."

Verstappen: 'Twee uitvalbeurten is al teveel'

Verstappen stond in de eerste acht Grands Prix van het seizoen slechts tweemaal geen podium, precies de twee uitvalbeurten door de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull. De Nederlander legt uit dat dit koste wat kost voorkomen moet worden. "We moeten ons hierop focussen, twee uitvalbeurten is al te veel." "Je kan veel snelheid hebben, maar als je uiteindelijk uitvalt, dan heb je er weinig aan", aldus Verstappen, die zichzelf alweer enige tijd WK-leider mag noemen. Concurrent Leclerc is ondertussen teruggezakt naar de derde plaats, nu er bij Ferrari juist problemen zijn met de betrouwbaarheid.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"