Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet Red Bull op scherp: "Dit was niet best van onze kant"

Max Verstappen zag hoe de zege in Oostenrijk aan zijn neus voorbij ging. Hij wist in zijn Red Bull-bolide geen vuist te maken tegen de mannen van Ferrari. Dit kan beter, oordeelt hij.

Max Verstappen wist de GP van Oostenrijk niet te winnen. Hij was niet opgewassen tegen Ferrari, maar toch finishte hij door de uitvalbeurt van Carlos Sainz nog als tweede achter Charles Leclerc. Hij kan er mee leven, gezien zijn gebrek aan pace op zondag. "De tweede plaats vind ik oke, want de hele race waren we te langzaam. Ferrari was simpelweg sneller. Normaal zijn we goed met de banden, maar nu hadden we problemen", aldus de Red Bull-coureur, die hoopt dat zijn team snel de oorzaak vindt. "Die problemen moeten we gaan begrijpen en we zullen alles gaan analyseren. We hebben een week, dus ik denk dat dat ook wel gaat lukken, maar dit was natuurlijk niet onze beste race", zucht de Nederlander bij het Oostenrijkse ServusTV . Al heel snel had Max door dat het niet zijn race zou worden. "Na twee ronden al. Wij waren langzamer dan verwacht en Ferrari was sneller dan verwacht. De laatste acht ronden in de sprint waren ze ook snel. Ik dacht na de sprint dat we nog wel wat konden verbeteren aan de auto, maar dat heeft niks opgeleverd."

Verstappen geloofde geen enkel moment meer in de zege

Verstappen verdedigde zich tijdens de Oostenrijkse Grand Prix niet met hand en tand tegen Leclerc. Hij legt uit waarom. "Ik had natuurlijk al gerealiseerd dat we te langzaam waren. Ik probeerde wat te doen, maar na een paar ronden zie je dat je geen kans hebt. Dan laat je Charles natuurlijk voorbij zonder veel risico te nemen." "Het was zonde voor Carlos, want hij was ook super bezig. De beelden waren dramatisch. Tot aan de ronde dat hij uitviel dacht ik dat de derde plaats het maximale was, want beide Ferrari's waren sneller. Daar hebben we als team nog geluk gehad dat we tweede zijn geworden. Voor ons als team was het natuurlijk wel goed." En toen Leclerc met problemen voor hem reed in de absolute slotfase van de reed, dacht Verstappen toen nog even aan een zege? "Nee, ze waren veel te snel. Aan het einde reed Charles zelfs met een probleem met zijn gaspedaal, maar toen waren we alsnog maar twee of drie tienden per ronde sneller."

Max zet zijn team op scherp!

Een jaar geleden stond Verstappen op achterstand op Hamilton in de strijd om de titel, maar toen werd hij alsnog kampioen. Toch weet de Nederlander dat het zomaar andersom kan zijn, ook al is zijn voorsprong van 38 punten op Leclerc redelijk gezond. "Vorig jaar stond ik op dit moment minder punten voor. Achter zelfs, na de Grand Prix van Hongarije. Het is positief dat we nu voor staan, maar we moeten blijven werken, want het was niet best van onze kant." "Ik geloof dat we ons nog veel meer kunnen verbeteren. Ik heb ook pech gehad, in Silverstone bijvoorbeeld. Je ziet dat het heel snel om kan slaan."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024