Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet streep door eventuele jacht op het kroonjuweel der autosport

Max Verstappen won vorig jaar al één van de drie races die deel uitmaken van de befaamde Triple Crown, namelijk de Grand Prix van Monaco. De Nederlander heeft vanwege veiligheidsredenen echter geen behoefte om de unieke autoprestatie op zijn naam te zetten.

Ondanks dat Max Verstappen vorig jaar de Grand Prix van Monaco won, heeft hij geen interesse om voor de zogeheten Triple Crown te gaan. Om de unieke autosport prestatie achter je naam te kunnen zetten moet je de prestigieuze Formule 1 Grand Prix van Monaco, 24 uur van Le Mans en Indy 500 winnen. Het laatstgenoemde evenement is de reden dat de Nederlander afziet van een jacht op de Triple Crown. "Ik heb geen behoefte om voor de Triple Crown te gaan. Tenminste, niet de Indy 500", laat Verstappen weten aan de media waaronder RacingNews365. "Ik heb waardering voor wat ze doen. Het is krankzinnig wat die coureurs doen." Voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson won afgelopen zondag de Indy 500 van 2022, met grote bewondering van Verstappen. "Ik heb enorm veel respect voor wat ze daar doen, maar voor mij, vooral omdat ik voor een lange periode in F1 zit, hoef ik mijn leven daar niet te riskeren en mezelf mogelijk te verwonden aan mijn benen of wat dan ook. Het is het gewoon niet meer waard, laat ik het zo zeggen."

Verstappen in de 24 uur van Le Mans

Eerder liet de Nederlander al weten dat de 24 uur van Le Mans wel op zijn verlanglijstje staat. Hij wil het evenement graag afwerken samen met zijn vader Jos Verstappen . De wereldkampioen nam eerder al deel aan de virtuele 24 uur van Le Mans, maar het avontuur eindigde al vroeg doordat hij crashte. "Misschien dat ik Le Mans ga rijden. Ik rijd graag langeafstandsraces, dus ik zal er waarschijnlijk een paar doen. Hopelijk snel, maar voor mij maakt het niet echt uit. Ik probeer natuurlijk goed te zijn in F1 en ik probeer goed te zijn in alles wat ik doe. Maar de behoefte om de Triple Crown of iets dergelijks te veroveren, daar heb ik geen interesse in."

Na de Formule 1 is Perez er klaar mee

Na de overwinning van Sergio Perez in Monaco heeft ook hij een derde van de Triple Crown al op zijn naam stasan. Maar ook de Mexicaan heeft geen interesse in het neerzetten van deze unieke autosportprestatie. "Ik heb er geen interesse in om eerlijk te zijn. Ik weet niet of ik wil langeafstandsracen, maar ik denk het niet." "Wanneer ik eenmaal klaar ben met F1, ga ik terug naar mijn gezin en ga ik voor mijn kinderen zorgen. Ik heb er al drie. Dus ja, dat gaat redelijk druk worden", vertelt de Mexicaan lachend. Momenteel is er een actieve Formule 1-coureur die al twee van de drie trofeeën in zijn kast heeft staan. Fernando Alonso won namelijk al eens de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans. Ondanks enkele verwoede pogingen heeft hij de Indy 500 (nog) niet op zijn naam geschreven.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden