Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zit op het niveau van Schumacher: "Max is iemand die alle records kan verbreken"

Meer en meer wordt Max Verstappen gelinkt aan verschillende grootheden in de sport, vooral nu hij het record van Michael Schumacher heeft verbroken door 14 GP-overwinningen te pakken in een seizoen. In de nieuwste Formule 1 podcast van RacingNews365 vragen host Joris Mosterdijk, coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers zich af of Verstappen zich al kan meten aan Schumacher.

Max Verstappen won de Grand Prix van Mexico en pakte daarmee zijn veertiende overwinning van het seizoen. Met dat aantal verbrak hij het record van F1-grootheden Michael Schumacher en Sebastian Vettel die allebei dertien keer op de hoogste trede stonden in een seizoen. Procentueel gezien komt Verstappen echter nog wel tekort op Schumacher aangezien ze nu 22 races hebben in een seizoen en toen de Duitser het record zette hadden ze 'slechts' 18 races in een seizoen. Wil hij procentueel gezien dat record pakken, dan moet Verstappen de laatste twee races winnen. In de Formule 1 podcast van RacingNews365 bespreken host Joris Mosterdijk, coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers de indrukwekkende mijlpaal van Verstappen. Maar is hij nou al echt op het niveau van de grote Michael Schumacher? "Ook dat percentage pakt hij wel", trapt Coronel stellig af. "Deze competitie dit jaar is veel zwaarder dan in de periode van Schumacher. Schumacher werd in eerste instantie altijd geholpen door zijn teamgenoot. Rubens Barrichello was heel duidelijk tweede viool. Dat is hier niet het geval. Als Perez aan kop rijdt, geeft hij hem niet af, terwijl vroeger alles op Michael Schumacher werd gezet door Ross Brawn en Jean Todt. 'Huppatee, aan de kant'." Het artikel gaat hieronder verder. Beluister de volledige podcast onderaan het artikel.

Bandenfluisteraar Verstappen

Niet alleen is Verstappen snel, maar ook is hij slim gedurende een race, zo legt Coronel uit. "Het managen van zaken, het gevoel met de banden, het doorgronden daarvan; als je dat kan zoals hij dat doet, dan noemen we hem met recht een bandenfluisteraar. Hij is gewoon slim en handig met de banden." "Het is ongekend", gaat Dimmers lovend verder. "Op sommige momenten voelt het totaal niet als een dominantie, op de zaterdagen bijvoorbeeld. Maar op de zondag komt alles samen. En hoe hij dat dan ook doet. Op zijn mediumband lagen alle rondetijden binnen een seconde van elkaar."

Verstappen heeft dat minpunt van Schumacher niet

Dimmers legt de kwaliteiten van Schumacher en Verstappen nog even naast elkaar en komt dan tot de conclusie dat de Nederlander hier en daar toch net wat beter uit de verf komt. "Max heeft net als Schumacher iets wat hem onder alle omstandigheden beter maakt. Het minpunt dat Schumacher nog wel eens had was dat als hij kampioen kon worden hij draken van races reed: hij kampte met spanning, liet de auto afslaan op de grid, we zagen woeste inhaalacties. En bij Max is dat op dit moment er gewoon allemaal uit." "Max heeft natuurlijk vorig jaar ook wel momentjes gehad ingegeven door spanning en waarbij de gemoederen soms iets hoger opliepen dan goed was. Maar Max is in potentie iemand die alle records kan verbreken, alleen dan moet je een beetje geluk hebben met de auto." "Als je er met een objectieve bril naar kijkt, kun je niets anders dan concluderen dat Max op dit moment gewoon verreweg de beste Formule 1-coureur is."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'