Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zorgt voor verbazing in Groot-Brittannië: "Hij is maximaal in de aanval"

Max Verstappen begon pijlsnel in Saoedi-Arabië. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen aan de andere kant van de Noordzee.

Terwijl iedereen op zijn teentjes het Grand Prix-circuit in Saoedi-Arabië verkende tijdens de eerste minuten van de eerste vrije training, vloog Max Verstappen al in het rond. De Nederlander begon twee seconden per ronde sneller dan de rest aan de training. Uiteindelijk werd hij weliswaar qua rondetijd op de zachte band nipt afgetroefd door Lewis Hamilton, bij Sky Sports waren de experts stomverbaasd door de snelheid van de Red Bull-coureur. "Max had het weliswaar een beetje lastig aan het einde op de zachte banden, maar hij maakte een aardig statement", zo constateert voormalig coureur Martin Brundle. "Hij liet zien dat hij hier is gekomen om de laatste twee races de wereldtitel binnen te slepen. Hij vloog uit de startblokken, of niet?", zo vraagt hij verbaasd aan zijn collega analisten. "Hij vloog er meteen helemaal bovenop, hij liet bijna niets liggen in die bochten."

Ook Hill onder de indruk

Damon Hill, zo'n andere oud-coureur die nu analist is bij Sky, was eveneens verbaasd. Toch heeft hij een kanttekening. "Max zat er meteen helemaal bovenop. Maximum attack , waarbij hij elke centimeter asfalt wist te benutten." "Het probleem is echter dat als je dat doet, en iemand anders sneller gaat... wat kan je dan nog doen? Dan heb je niets meer over", aldus de Britse wereldkampioen Formule 1 van 1996. Check hieronder een van die eerste ronden van Verstappen.

1466781628659908608

Jump onboard for a lap of Jeddah Corniche Circuit, with your guide @Max33Verstappen #SaudiArabianGP #F1 pic.twitter.com/bxFVMphEhE — Formula 1 (@F1) December 3, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden