Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel luidt noodklok: "Jammer als autosport verboden wordt"

Na zijn deelname aan de Race of Champions heeft Sebastian Vettel geroepen dat de autosport naar duurzamere alternatieven moet kijken.

Sebastian Vettel vindt dat de autosport als geheel moet nadenken over alternatieven voor reguliere verbrandingsmotoren om de toekomst van deze tak van sport te kunnen garanderen. De Duitser, die zich aan het eind van het seizoen 2022 terugtrok uit de F1, nam onlangs deel aan de 2023 Race of Champions in Zweden. Het jaarlijkse evenement waarbij de beste coureurs uit de autosport het tegen elkaar opnemen, toonde een mix van elektrische auto's, auto's met een gewone verbrandingsmotor en auto's op uitstootvrije biobrandstoffen. "Ik hou van motorsport en ik ben erg bezig mee de toekomst", vertelde Vettel aan de media. "Ik denk dat het een voorrecht is geweest om de autosport op mijn manier te doorlopen. Het zou jammer zijn als het op een dag verboden moet worden om voor de hand liggende redenen. Dit evenement is een geweldig evenement, een leuk evenement, en we hebben allemaal een geweldige tijd." "Het is geweldig om te zien dat de voorzitter van de Race of Champions en het hele team nadenken over hoe we op een meer verantwoorde manier plezier kunnen hebben. We denken aan verschillende auto's, maar ook aan alles wat er bij komt kijken bij het opzetten van zo'n groot evenement."

Vettel: "Geweldig om te zien dat mensen hier over nadenken"

Vettel zegt dat het belangrijk is dat mensen aan deze alternatieven denken als men 'de sport wil blijven beoefenen' en als men de milieuproblemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd voor wil blijven. "Anders gaan we misschien nog een paar jaar door op de manier die we gewend zijn, voordat we werkelijk voor een heel groot probleem komen te staan. Dus het is goed om te zien dat mensen erover nadenken." "Alles hangt natuurlijk af van het type race, maar er is iets in beweging gekomen. Er zijn mensen die hier over nadenken en nadenken over een betere of duurzamere toekomst."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'