Vettel blij met pole voor Raikkonen

27 mei 2017 15:40 Redactie

Vettel: 'Het ziet er goed uit voor ons'


Het Formule 1 team van Ferrari wist tijdens de kwalificatie de goede vorm van het weekend om te zetten in een complete voorste startrij. Kimi Raikkonen pakte voor het eerst in jaren weer eens een pole, voor teamgenoot Vettel.

Het verschil tussen Kimi en Sebastian bedroeg slechts 0,043 seconde. Vettel heeft lovende woorden over voor zijn teamgenoot.

"Kimi heeft het super gedaan! Natuurlijk denk je na een kwalificatie dat je nog altijd net iets sneller kan."

"Onze auto is het hele weekend goed en het ziet er goed uit voor de race. De kwalificatie was spannend tot de laatste seconde. Valtteri Bottas zette ons onder druk met een zeer snelle ronde. Ik was toch wel verrast door de problemen van Mercedes dit weekend."

"Wij konden dit weekend iedere sessie versnellen en ook tijdens de kwalificatie wisten we onszelf steeds te verbeteren."

Ferrari is nog altijd het populairste Formule 1 team en dat was ook in Monaco goed te zien. Duizenden Tifosi's waren weer aanwezig op het circuit.

"De steun van onze fans is geweldig. We hebben veel fans overal ter wereld en het is super om voor Ferrari te racen. De fans zitten hier dicht op de baan waardoor je ze goed kan zien. Voor hen is Monaco ook een van de hoogtepunten van het seizoen."

Voor Sebastian Vettel is het goed nieuws dat Lewis Hamilton slechts als dertiende mag starten. Dit moet mogelijkheden geven om de voorsprong in het WK verder uit te breiden.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen