Vettel dolgelukkig: "Dit was een perfect rondje"

29 apr. 2017 15:29 Redactie

Sebastian Vettel troeft Mercedes af en pakt zijn eerste pole dit seizoen


Uitgerekend op het Sochi Autodrome waar Mercedes de afgelopen drie jaar oppermachtig was, was het Ferrari die keihard toesloeg. Een volledige eerste startrij voor Ferrari. Een prestatie wat sinds 2008 niet meer was voorgekomen.

Klassementsleider Sebastian Vettel liet het hele weekend al zien dat Ferrari ook op dit circuit zich sterk heeft verbeterd. Continu waren de Ferrari's sneller dan de heren van Mercedes. In Q2 was Kimi Raikkonen nog het snelste maar in Q3 sloeg Vettel genadeloos toe. Na afloop zagen we dan ook een dolgelukkige Vettel aanschuiven bij de persconferentie.

"We hadden een goede start van de kwalificatie. In Q2 verloor ik wel mijn ritme maar kon zonder problemen door naar Q3. In Q3 was mijn eerste rondje niet perfect. Ik verloor veel tijd en wist dat het close zou worden. Mijn laatste rondje was echter perfect. Ik vroeg op de boordradio continu aan mijn engineers wat de rondetijden van de anderen waren. Ik kreeg al snel door dat zowel Bottas en Hamilton niet in de buurt kwamen."

"De auto voelde perfect aan. Het is gewoon echt een plezier om er mee te racen, wat dat betreft heeft het team echt geweldig werk verricht. We staan nu met beide auto's op de eerste startrij, dat is echt een geweldig resultaat. Natuurlijk zijn we hier dolblij mee en gaan we hier zo even lekker van genieten. Alleen gaan we ons straks alweer focussen op de race, daar worden tenslotte de punten verdeeld."

Ferrari is dit jaar eindelijk in staat om het gevecht met Mercedes aan te gaan. Op de vraag of dit betekent dat Ferrari terug is aan de top, antwoordt Vettel: "We zijn momenteel inderdaad erg sterk. We weten hoe de auto werkt en hoe we de banden moeten laten werken. Morgen zal het hoe dan ook spannend worden, vooral in de lange runs. We zullen het zien maar voor nu zijn we blij om vooraan te staan. Ja, het voelt alsof we terug zijn en eindelijk kunnen strijden met Mercedes!"
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen