'Vettel en Raikkonen praten amper met de pers'

03 jun. 2017 10:55 Redactie

Ferrari gaat mediabeleid niet wijzigen ondanks kritiek


De nieuwe eigenaren van de Formule 1, Liberty Media, zijn juist voor meer communicatie met de fans. Zo werd onder meer de ban op het delen van filmpjes vanuit de paddock tijdens een raceweekend opgeheven.

Sindsdien trakteren de teams hun achterban via de diverse social mediakanalen regelmatig op een inkijkje in de gang van zaken rondom een race. Daarnaast draven de coureurs regelmatig op bij allerlei events waar de pers dan vragen kan stellen. Ferrari daarentegen werkt hier niet aan mee.

Zowel Vettel als Raikkonen doen alleen de verplichte interviews maar worden verder door hun team volledig afgeschermd. De pers zou maar al te graag een 1-op-1 interview willen doen met deze twee rijders maar krijgen steeds nul op hun rekest. Ferrari houdt wat dat betreft vast aan hun strikte mediabeleid. Ook nu de kritiek op dit beleid toeneemt, zijn ze niet van plan om zich soepeler hierin op te stellen.

Ferrari teambaas Marchionne werd onlangs zelf geïnterviewd en verklaarde waarom Ferrari niet met de media praat.

"Liberty Media pleit voor meer interviews en meer contact met de buitenwereld. Daarin draait het ook om de digitale wereld. Wij proberen daar gewoon een goede balans in te vinden. We zijn best wel actief op social media en zetten gewoon de lijn voort die we eind vorig jaar hebben ingezet."

"Als teambaas is het mijn taak om het team te leiden, dat de coureurs het naar hun zin hebben en om mijn werk te doen. We kunnen ons geen enkele afleiding veroorloven en hebben onze concentratie volledig nodig in ons gevecht met Mercedes."

Dankzij de 1,2 in Monaco heeft Ferrari nu ook de leiding in het WK voor constructeurs. Ferrari heeft daarin 196 punten tegenover 179 punten voor Mercedes. Vettel heeft inmiddels een voorsprong van 25 punten opgebouwd op Hamilton.
Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen