Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Ferrari heeft nu alle ingrediënten voor wereldtitel"

Sebastian Vettel meent dat mede door de promotie van Mattia Binotto tot Ferrari-teambaas zijn renstal alles in huis heeft om in 2019 Formule 1-wereldkampioen te worden. Toch is dat volgens hem niet de belangrijkste wijziging.

Vettel en zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc maakten een zeer sterke indruk met de SF90 tijdens de eerste testweek voor 2019 in Barcelona. Op de woensdag in week twee crashte de Duitser, maar dat beïnvloedde zijn positive kijk op het aankomende seizoen niet.

"Ik denk dat we nu nog veel WK-punten missen, maar hier scoren we ze sowieso niet", grapte de Duitser tegenover de verzamelde media, waaronder RacingNews365 . "Pas aan het eind van het seizoen moet je de meeste zien te hebben. Dat misten we de afgelopen jaren nog. Maar nu zijn alle ingrediënten in huis." Vettel erkent dat de gang van zaken binnen Ferrari sinds zijn aantreden in 2015 niet altijd optimaal is geweest: "Dan ging er af en toe iets verkeerd en kregen we niet alles goed voor elkaar. Er is altijd ruimte voor verbetering. We weten wat er nodig is. De eerste testweek verliep voorspoedig. Deze tweede week verliezen we wat tijd maar over het algemeen is het gevoel goed, de sfeer positief en zijn onze mensen blij." Afgelopen winter werd technisch directeur Binotto benoemd tot teammanager, na het vertrek van Maurizio Arrivabene. Vettel: "Mattia zit al heel lang bij Ferrari en heeft eerder meer wereldtitels gewonnen dan ik. Nu zit hij echter in een andere rol. De auto's van 2017, 2018 en dit jaar zijn door dezelfde groep sterke mensen gebouwd. Nu moeten we nog beter worden." Desalniettemin is er volgens de viervoudig wereldkampioen één specifieke eigenschap nodig om een vijfde titel aan zijn palmares te kunnen toevoegen: "De snelheid moet de eerste race gelijk goed zijn. Dát is de sleutel. Alle andere zaken kunnen meehelpen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'