Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel geen fan van race in Las Vegas: "Mensen misdragen zichzelf daar"

Sebastian Vettel vertelt dat hij liever gaat racen op het legendarische Mount Panorama Circuit in Australië dan te gaan racen in Las Vegas, waar mensen zich volgens de Aston Martin-coureur te erg misdragen.

Sebastian Vettel racet veel liever op het Australische Mount Panorama Circuit dan in Las Vegas. Het circuit in Australië is één van de oudste circuit van het land en jaarlijks wordt er de welbekende Bathurst 1000 gereden. De Formule 1 heeft onlangs aangekondigd dat de koningsklasse van de autosport een derde race zal houden in de Verenigde Staten, waarbij Las Vegas haar toetreding maakt naast Miami en Austin, welke al op de kalender staan. Vettel wijkt liever uit naar Australië.

Vettel: 'Bathurst is een monsterlijk circuit'

"Ik ga liever naar Bathurst!" zei Vettel in een recent Aston Martin-fanforum tijdens het Australische Grand Prix-weekend. "We zouden het geld dat we meenemen naar Vegas beter kunnen investeren in geweldige circuits die er al zijn. Dat zou een echte uitdaging zijn. Het circuit is monsterlijk." "Ik ben er nog nooit geweest, maar op een dag hoop ik het mee te maken." Het zou veel werk vergen om Mount Panorama te laten voldoen aan de strenge Grade 1 normen van de FIA die nodig voordat de Formule 1 er neerstrijkt. Het circuit wordt momenteel door het bestuursorgaan slechts beoordeeld als een Grade 3-circuit.

Vettel is geen fan van Las Vegas

De viervoudig wereldkampioen lachte toen hem werd gevraagd naar zijn mening over een F1 race in 2023 naar de gokhoofdstad van de wereld en onthulde daarbij dat hij geen fan is van de stad. "Om eerlijk te zijn, ik ben in Vegas geweest", gaf hij toe. "Ik vond het niet echt leuk. Ik vind het te druk en mensen misdragen zichzelf." "Niets tegen misdragen, maar het is gewoon dat ze te ver gaan. Vegas lijkt een hotspot te zijn voor mensen die gewoon zo ver gaan dat het niet grappig meer is."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'