Vettel: "Ik heb geen voorcontract getekend bij Mercedes"

11 mei 2017 17:24 Redactie

Sebastian Vettel ontkent geruchten over een mogelijk voorcontract


Aan het einde van dit Formule 1 seizoen loopt het contract van Sebastian Vettel bij Ferrari af. De Duitser wordt dan ook gezien als een belangrijke pion in de transferperikelen.

Vettel kende vorig jaar een lastig seizoen bij Ferrari en wist maar mondjesmaat een podiumplaats te scoren. In de paddock ging men er dan ook vanuit dat dit zijn laatste seizoen is bij de Italiaanse renstal. Vooral omdat Mercedes Valtteri Bottas slechts een jaarcontract aanbood, leek naar Mercedes open. Er wordt zelfs al beweerd dat de viervoudig wereldkampioen een voorcontract voor 2018 heeft getekend bij het team van Mercedes.

Vettel zou echter nu aan het twijfelen zijn geslagen omdat uitgerekend Ferrari dit prille Formule 1 seizoen zo sterk is begonnen. In Barcelona doet de Duitser de verhalen over een mogelijke voorcontract af als een hersenspinsel van de pers.

"Wie heeft dat geschreven? De Italiaanse pers? Dan moet je hen er maar naar vragen. Maar even serieus, er is niks. Ik richt me op dit jaar om te zien of we samen met Ferrari onze doelen in 2017 kunnen verwezenlijken. Al het andere is ondergeschikt en pure speculatie."

Vettel benadrukt tenslotte nogmaals dat hij nog geen besluit over zijn toekomst heeft genomen.

"Het feit is dat ik niks heb ondertekend voor 2018, bij niemand."

Vettel begint als klassementsleider aan het raceweekend in Barcelona en is ervan overtuigd dat het Circuit de Catalunya de graadmeter is voor het verdere seizoen.

"Deze race hier is een indicatie voor het verdere verloop van het seizoen. De meeste teams hebben de nodige updates meegebracht naar Spanje. Bij ons gaat het vooral om de gebruikelijke doorontwikkelingen. Onze bolide is op elk circuit erg sterk en ik vertrouw volledig op het team dat toekomstige verbeteringen net zo goed uitvallen als de updates aan het begin van het seizoen."

Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen