Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel heeft strijdplan klaar: 'Moeten elke race winnen'

Sebastian Vettel weet wat hem en Ferrari te doen staan in de zes resterende races van 2018. Wil hij kans blijven maken op de titel, moet hij gewoon elke race zien te winnen.

"Volgens mij is het heel simpel. Als we vanaf nu elke race winnen, zijn we veilig. Dat is dus het doel", aldus Sebastian Vettel. Vettel laat het simpel klinken, maar gelijk heeft hij wel. Zes overwinningen leveren de Duitser minstens 6x7=42 punten meer op dan Lewis Hamilton. Het huidige verschil in punten bedraagt veertig punten, dus Vettel zou met twee punten verschil wereldkampioen worden.

Ferrari en Sebastian Vettel hadden het zichzelf makkelijker gemaakt als ze in de laatste races niet meerdere steken hadden laten vallen. De Ferrari-Duitser is de eerste om dat toe te geven: "Het is richting het einde van het kampioenschap niet ideaal als je punten knoeit in plaats van dat je punten wint." "Overigens zag het er in Singapore niet eens zo heel slecht uit hoor. De eerste ronde was goed, maar daarna hebben we gegokt en verloren. Na die eerste stop was het zaak de race uit te rijden op die ultrasofts, maar dat bleek echt een enorm eind te zijn." "Terugkijkend kunnen we natuurlijk stellen dat we het een en ander hebben laten liggen, maar op het moment dachten we dat onze strategie de juiste was. Als het wel had gewerkt was het geweldig geweest, maar nu pakte het nu eenmaal niet goed uit. Zo simpel is het."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"