Vettel: 'Het gaat niet om het aantal, maar om de beste upgrades'

12 mei 2017 18:34 Redactie

Sebastian Vettel kent lastige dag in Spanje


Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari kende niet de gedroomde vrijdag in Barcelona. Concurrent Mercedes lijkt met de sterk vernieuwde W08 een flinke stap te hebben gezet. 

Sebastian Vettel geeft aan dat Ferrari het lastig had op de vrijdag. In de ochtendtraining kampte de WK-leider ook met een probleem aan zijn versnellingsbak. In de middagtraining zat er niet meer in dan een vierde tijd.

"De condities waren lastig, maar we kunnen ons nog verbeteren. Ik was niet helemaal tevreden, omdat er nog veel meer uit de baan te halen valt. Ik kreeg dat er net niet uit vandaag."

"Het positieve is dat de auto snel aanvoelt, dus dat moet morgen goed komen. De atmosfeer is goed, maar ik richt me voornamelijk op wat er op de baan gebeurde. Iedereen had het lastig vandaag."

Bijna alle teams hebben veel nieuwe onderdelen op de bolides geschroefd in Barcelona. Volgens Vettel wil meer nieuwe onderdelen niet altijd zeggen dat je er ook sneller door gaat.

"Ik heb geen idee welk team het meeste nieuwe onderdelen op de auto heeft zitten. Dat is ook niet belangrijk, het gaat er om wie de beste upgrades meeneemt."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen