Vettel hoopt dat Red Bull vanaf Spanje mee kan doen voor de zeges

01 mei 2017 19:31 Redactie

Vettel juicht extra competitie van Red Bull toe


Niet alleen Red Bull kijkt reikhalzend uit naar de upgrade in Spanje, maar ook de concurrentie volgt de ontwikkelingen op de voet. Sebastian Vettel liet weten dat hij hoopt op concurrentie van het team van Max Verstappen.

De seizoensstart van Red Bull is niet de gedroomde start. Het team komt meer dan een seconde per ronde tekort op de teams van Ferrari en Mercedes. Tot op heden behaalde et slechts een podiumplaats in vier races. Max Verstappen werd knap derde in China.

In Barcelona wordt de RB13 uitgerust met diverse nieuwe onderdelen. Er wordt gesproken over een  'B-spec' van de auto van Verstappen en Ricciardo. De nieuwe (aerodynamische) onderdelen moeten zorgen voor een flinke tijdwinst. 

Vettel hoopt dat Ferrari en Mercedes concurrentie krijgen van Red Bull:  "Het is nu een spannend gevecht tussen ons en Mercedes. Ik hoop dat Red Bull meer snelheid weet te vinden."

"Er gaan veel verhalen over de update en het is een sterk team. Ze weten hoe ze snelle auto's moeten bouwen. Het lijkt meer de vraag te zijn 'wanneer' in plaats van 'of'ze weer mee gaan doen voor de zeges."

"Hoe eerder, hoe beter. Ik ben ervan overtuigd dat wij bij Ferrari beschikken over de juiste mensen en middelen om progressie te boeken. Dat hangt natuurlijk ook af van de ontwikkelingen bij de concurrentie."

De beide Red Bull coureurs waagden zich dit weekend nog niet aan een voorspelling, zij wachten liever tot de kwalificatie voor de GP van Spanje. Het eerste moment waarop de teams allemaal vol gas rijden en de nieuwe RB13 zijn potentieel moet laten zien.

Foto: Lars Baron/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen