Vettel: 'Ik maakte geen kans tegen Hamilton vandaag'

14 mei 2017 16:10 Redactie

Sebastian Vettel complimenteert Hamilton met puike race


De Grand Prix van Spanje werd de eerste waarin Vettel en Hamilton het op de baan ook met elkaar aan de stok kregen. Een heftig gevecht en een cleane inhaalactie bezorgde Hamilton uiteindelijk de zege.

Bij de start was het direct de Ferrari coureur die de leiding van de race afpakte van de Brit.

"Ik had een goede start. We hadden allebei wat wielspin en ik gebruikte de koppeling nog een keer. De run naar de eerste bocht was lang, maar ik wist hem voor te blijven."

In de eerste helft van de race leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitser. Het gat ten opzichte van Hamilton was constant en beide coureurs reden op de soft banden. Cruciaal was de keuze van Ferrari om bij de eerste stop weer te wisselen naar de soft banden, terwijl Hamilton koos voor de medium banden.

"Mijn eerste stint was goed, maar Lewis reed langer door en had exact de omgekeerde strategie. Ik was verrast dat hij al zo dicht bij me zat na mijn tweede stop."

Na de tweede stop kwamen de coureurs elkaar tegen in de eerste bocht met een touche tot gevolg.

"Bij de eerste bocht remde ik zo laat als mogelijk en blokkeerde mijn banden. Ik wist hem voor te blijven en de ronden erna kon ik Lewis achter me houden. Daarbij had ik geluk omdat er vaak een achterblijver tussen zat."

"Uiteindelijk had ik geen kans tegen hem. We probeerden Lewis nog bij te houden. Een goede race van Lewis. We deden wat we konden."

Op de boordradio was nog een discussie te horen over een alternatief scenario, maar Ferrari besloot uiteindelijk om niet nogmaals te wisselen.

"We hadden een groot gat naar Daniel Ricciardo dus we konden in theorie nog van alles proberen. We hebben de opties besproken en hoopten dat Hamilton nog problemen met zijn banden zou krijgen. Helaas, vaak is de baan aan het einde van de race beter en Lewis kreeg dan ook geen bandenproblemen."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen