'Vettel is op weg naar zijn vijfde wereldtitel in Formule 1'

08 jun. 2017 15:10 Redactie

Sebastian Vettel gedoodverfde favoriet voor wereldtitel


Dit weekend vindt de GP van Canada plaats en zal de strijd opnieuw tussen Ferrari en Mercedes gaan. Sebastian Vettel geldt opnieuw als de kloppen man.

De Duitser heeft dankzij zijn zege in Monaco inmiddels een voorsprong van maar liefst 25 punten op Hamilton. De viervoudig wereldkampioen wordt dan ook door velen getipt als de nieuwe wereldkampioen.

Ook voormalig Formule 1 coureur Alex Zanardi ziet in Vettel de voornaamste kandidaat voor de titel. Aan de Italiaanse krant Carriere dello Sport vertelt hij hierover het volgende.

"Ik heb geen glazen bol nodig om te constateren dat Vettel meestrijdt om de wereldtitel. Sebastian heeft inmiddels een riante voorsprong opgebouwd ten opzichte van Hamilton. Dus ja, het is dan ook vrij logisch dat iedereen hem tipt als de grote favoriet voor dit jaar."

Zanardi laat vervolgens wel weten dat hij erg verbaasd is over de progressie van Ferrari. Vorig jaar kende de Italiaanse renstal een dramatisch jaar en won het geen enkele race. Dit seizoen kwam Vettel daarentegen al drie keer als winnaar over de finish.

"Ik vind het echt opmerkelijk hoe Ferrari zich heeft hersteld. Dat zag echt niemand aankomen. De mannen van Maranello zijn echter niet eerder tevreden dan dat ze het maximale hebben bereikt en zullen dus keihard doorwerken hieraan."

'Iedereen binnen Ferrari is enorm hongerig naar succes en ja, wij als Italianen hopen er natuurlijk enorm op!"

Foto: Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen