Vettel krijgt drie strafpunten en op randje van schorsing

25 jun. 2017 19:58 Redactie

Wedstrijdleiding geeft Vettel extra straf


Het incident tussen Vettel en Hamilton kreeg na afloop van de race nog een staartje. De wedstrijdleiding maakte bekend dat het de Ferrari-coureur ook drie strafpunten op zijn licentie gaf. 

Dit betekent dat de teller nu op negen punten staat voor de Duitser die op zijn tellen moet passen. Bij twaalf strafpunten worden de coureurs voor één race geschorst. Verdere fouten kan Vettel zich nu even niet veroorloven. 

De wedstrijdleiding gaf de stafpunten voor het moment waarop Vettel bewust leek in te sturen op de bolide van Hamilton. Aanleiding hiervoor was dat de Brit extreem langzaam reed, 50 kilometer per uur, wat Vettel verraste. Hij reed achterin de Mercedes, waarop Sebastian boos langszij kwam om verhaal te halen.

Tijdens de race volgde er al een stop and go penalty van 10 seconden voor de WK-leider die desondanks nog als vierde finishte, voor Hamilton. De Brit was na afloop woedend op zijn titel rivaal.

Met negen strafpunten moet Vettel in Oostenrijk op zijn tellen passen. Hij mag dat weekend geen fouten maken, anders komt hij aan het maximale aantal van twaalf punten. Mocht de Duitser het weekend ongeschonden doorkomen dan vervallen er twee strafpunten die dateren van de GP van Engeland vorig jaar. Conform de regels blijven strafpunten één kalenderjaar staan.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen