Vettel: "Ik maakte een fout in de laatste chicane"

13 mei 2017 15:45 Redactie

Sebastian Vettel zorgt voor spannende strijd om pole


Sebastian Vettel vreesde in de aanloop naar de kwalificatie nog even dat hij niet kon starten. Problemen in de derde vrije training zorgden voor een plotselinge motorwissel.

In slechts twee uurtjes lukte het de engineers om de Ferrari van Vettel op tijd klaar te krijgen. Eenmaal onderweg in Q1 bedankte Vettel dan ook uitgebreid zijn team over de boordradio. Deze vreugde leek even van korte duur te zijn want niet veel later kreeg de Duitser te horen dat hij binnen moest komen. Uiteindelijk kwam het niet zo ver en kon hij de auto resetten en zijn weg vervolgen.

Zowel in Q1 als in Q2 zaten Ferrari en Mercedes dicht op elkaar. Niet eerder dit seizoen waren de onderlinge verschillen zo gering. Ook in de slotfase van de kwalificatie ging het erom. Vettel kwam uiteindelijk slechts 0,51 tekort op de poletijd van Hamilton.

Na afloop liet Vettel dan ook weten 'best wel tevreden' te zijn.

"Pfff, we hebben hier zoveel ronden gereden, dus dat maakt het altijd wel tricky. Maar goed, mijn eerste run in Q3 was niet echt goed, daar kwam ik nog wat tekort. Mijn tweede run ging gelukkig een stuk beter tot die laatste chicane. Daar maakte ik een foutje.  Erg jammer dat het uiteindelijk niet genoeg was om Hamilton te verrassen maar P2 is prima."

"Ongelofelijk wat het team heeft gedaan. In slechts twee uurtjes hebben ze een hele motor vervangen met alles erop en eraan. Echt ontzettend knap. Mijn dank naar het team is dan ook ontzettend groot."

Over zijn verwachtingen voor de race laat hij het volgende los: "Ja, we hebben nog wel wat achter de hand. De nieuwe onderdelen werken prima, ik ben er dan ook erg blij mee. De auto voelt goed aan, vandaag kwam het er dan niet helemaal uit maar vanaf P2 is veel mogelijk."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen