Vettel: 'Mercedes is nog altijd de grote favoriet'

06 apr. 2017 12:18 Redactie

Vettel: 'Ferrari heeft een sterk pakket en goede pace


Sebastian Vettel liet tijdens de persconferentie voor de GP van China weten dat hij Mercedes nog altijd als favoriet ziet. De Duitser won de openingsrace met Ferrari, maar verwacht dat Mercedes nog een voorsprong heeft.

"Ik vind Mercedes nog altijd de favoriet. Natuurlijk hadden wij een erg sterke openingsrace, maar we bekijken het van race tot race. We weten dat we een goed pakket hebben, waardoor we in een goede positie verkeren."

"Er is nog altijd veel werk aan de winkel om Mercedes bij te houden en onze positie te verdedigen. We kunnen op dit moment wel het gevecht aan tijdens de races."

Voor voorspellingen is het nog veel te vroeg aldus de Duitser, die refereert aan het seizoen 2016 waarin Ferrari ook sterk begon.

"Misschien hebben sommige mensen een slecht geheugen. Ik kan me het vorige seizoen nog prima herinneren. Dat was uiteindelijk niet het seizoen waarop we hoopten, dus om nu na één race al te roepen dat het dit seizoen allemaal anders te gaan is veel te vroeg."

"Het is de start van het seizoen en veel dingen zijn er veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het team is op alle vlakken gegroeid. In het algemeen verkeren we in een veel betere positie dan vorig seizoen. De mensen voelen zich beter thuis binnen het team."

"We werken beter georganiseerd en met zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en het op de baan laten zien."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen