Vettel: "Mercedes is in Rusland de grote favoriet"

28 apr. 2017 08:00 Redactie

Vettel voert de druk bij de concurrentie op


Sebastian Vettel oogt dit nieuwe Formule 1 seizoen als herboren. Hij boekte inmiddels al twee overwinningen en staat fier bovenaan in het klassement.

Hij verdedigt een voorsprong van zeven punten op Lewis Hamilton terwijl de huidige nummer drie, Bottas, een achterstand heeft van dertig punten. Hamilton won echter al twee keer in Rusland terwijl Vettel zijn beste resultaat een tweede plaats in 2015 was. Vorig jaar viel Vettel dankzij de 'torpedo-actie' van Kvyat uit.

De nieuwe Ferrari SH70H is dit jaar op alle fronten sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Voor het eerst in jaren heeft Mercedes dan ook een serieuze uitdager. Zowel in Australië als in Bahrein werden ze op pure snelheid verslagen door Ferrari. Toch is het voor Vettel geen uitgemaakte zaak dat ook Rusland een prooi wordt voor Ferrari. In tegendeel zelfs, de afgelopen drie jaar was Mercedes heer en meester op het Sochi Autodrom en Vettel verwacht dan ook dat Mercedes ook nu weer sterk voor de dag zal komen.

Aan de aanwezige pers in Sochi laat de viervoudige wereldkampioen het volgende weten: "Op papier is dit een sterk circuit voor Mercedes. Het tegendeel zou een verrassing zijn. Er zijn wel enkele bochten waar onze wagen vorig jaar al goed was. We zouden op bepaalde punten van het circuit sterk moeten zijn."

Dit jaar oogst Ferrari ook de nodige lof voor hun strategische keuzes. In Rusland valt op dit vlak echter weinig te verwachten, aldus Vettel.

"Hoe minder pitstops, hoe minder kans om iets te doen met de strategie. Historisch gezien is de slijtage hier vrij laag, dus we zullen zien."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen