'Vettel moet mogelijk op het matje komen bij de FIA'

27 jun. 2017 16:14 Redactie

FIA onderzoekt actie van Sebastian Vettel


Mogelijk dat het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton nog een staartje krijgt voor de Duitser. De FIA is een onderzoek gestart naar de gedragingen van de coureur tijdens de GP van Azerbeidzjan.

Sebastian Vettel moet zich mogelijk voor de tweede keer binnen acht maanden verantwoorden bij de FIA. Vorig jaar werd hij op het matje geroepen na flinke kritiek op wedstrijdleider Charlie Whiting tijdens de GP van Mexico. De Ferrari-coureur gebruikte daarbij de krachtterm 'Fuck off'. Nadat Vettel door het stof ging besloot de FIA om hem geen schorssing op te leggen. 

Tijdens de GP van Azerbeidzjan kwam het tot een conflict tusen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Brit vertraagde achter de safety car en verrastte de Ferrari-coureur die bij hem achterin reed. Vervolgens ging Vettel verhaal halen, kwam langszij en raakte daarbij de bolide van Hamilton. De wedstrijdleiding bestrafte Vettel met een stop and go straf van tien seconden.

Hiermee is de kous nog niet af want de FIA onderzoekt het incident nu. Na afloop van de Grand Prix was er in de media veel ophef omtrent de straf van Vettel die volgens velen te laag was. Na de wedstrijd weigerde de Duitser om zijn excuses aan te bieden voor zijn botsing met Hamilton, iets dat de FIA hem kwalijk neemt.

De komende dagen wordt bekeken of Vettel een verklaring moet afleggen bij de FIA en of er verdere actie wordt ondernomen. 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen