Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel strijdlustig: 'Een goed resultaat in Maleisië is mogelijk'

Lange tijd leek het erop dat Ferrari voor een compleet eerste startrij ging. Echter, een turbo probleem nekte Sebastian Vettel waardoor zijn kwalificatie er al op zat voordat hij een tijd had genoteerd. De Duitser blijft echter optimistisch en ziet nog volop kansen in de race.

Een ongekend beeld aan het begin van de kwalificatie. Een fronsende teambaas Arrivabene stond met een zorgelijk gezicht naar de auto van Vettel te kijken. Al vrij snel werd duidelijk dat de problemen voor de Duitser inderdaad groter waren dan gedacht. Al direct na de derde vrije training moest Ferrari de motor van Vettel vervangen maar blijkbaar waren de problemen daarmee nog niet verholpen. Eenmaal op de baan in Q1 riep Vettel al vrij snel dat hij geen turbo had en keerde hij terug naar zijn team. Met nog slechts twee minuten op de klok werd duidelijk dat de viervoudig wereldkampioen zich kon gaan opmaken voor een inhaalrace.

Ondanks zijn malaise blijft Vettel opvallend rustig en laat hij aan Jack Plooij weten dat hij nog volop kansen ziet in de race. "We hadden in de derde vrije training al een probleem en datzelfde probleem speelde opnieuw tijdens de kwalificatie. Zowel door mijn crew als die van Kimi Raikkonen is hard gewerkt om de motor te vervangen. Ik ben ze hiervoor dan ook erg dankbaar. Natuurlijk is het niet fijn om in deze fase van de titelstrijd hier tegen aan te lopen." "Ondanks dat ik achteraan moet starten, hoop ik toch op een mooi resultaat. De auto is hier snel, dus we moeten op zich een eind naar voren kunnen komen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'