Vettel tempert optimisme: "We zijn er nog lang niet"

10 mrt. 2017 07:59 Redactie

Sebastian Vettel blij maar realistisch na goede dag


De Ferrari SF70H lijkt na bijna twee weken testen de directe uitdager van de Mercedes W08 aan het begin van 2017. Hoewel er gedurende de winter regelmatig verontrustende berichten naar buiten kwamen over de wagen, presteert het team en de bolide tot nu toe perfect. Sebastian Vettel wil echter niets weten van een favorieten rol.

Het scheelde niks of Sebastian Vettel was vandaag de eerste die de barrière van de 1 minuut en 19 seconden slechtte. Omdat de Duitser zichtbaar (en hoorbaar) van het gas af ging op het rechte stuk kwam hij niet onder de 1 minuut en 19 seconden. Wat met de ronde van Vettel wel duidelijk werd, was dat die barrière morgen hoe dan ook verbroken wordt. Ook Vettel is het daar mee eens.

"Je kon duidelijk zien wat we aan het doen waren. We gaan steeds iets sneller, we zijn nu al een stuk sneller dan vorige week", zei Vettel tegenover de verzamelde pers. Op de vraag waarom hij van zijn gas ging antwoordde hij: "We proberen gewoon ons programma af te werken. Snelle tijden zeggen mij niet zoveel, je moet verder kijken dan dat ene rondje. Op dat vlak hebben we nog genoeg te doen", aldus Vettel.

Na bijna twee weken lijkt Ferrari dus sterk te zijn dit seizoen, al wil Vettel hier niets van weten. "Ik voelde me erg fijn in de auto vandaag, dus ik ben blij. Maar het is nog te vroeg om er echt iets over te zeggen, we zijn er nog lang niet. Mercedes is zeker snel, dat staat vast. Waar wij staan ten opzichte van hen maakt niet zoveel uit. We moeten ons ontwikkelen en hard werken. Dat is het belangrijkst."

VOLG LIVE DE LAATSTE FORMULE 1 TEST MET MAX VERSTAPPEN

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen