Vettel verwacht spannende kwalificatie: 'Red Bull is hier erg snel'

23 jun. 2017 18:10 Redactie

Vettel onder de indruk van Red Bull


Eigenlijk hield er niemand rekening met Red Bull in Baku. Met het lange rechte stuk zou het een strijd worden tussen Mercedes en Ferrari, maar het was Max Verstappen die het snelste was. Sebastian Vettel erkent dat de pace van de Bulls indruk maakte op hem.

De eerste en tweede vrije trainingen waren een prooi voor Max Verstappen. Teamgenoot Daniel Ricciardo klokte een tweede en derde tijd. Verrassend genoeg was het dus geen Ferrari of Mercedes. Sebastian Vettel was gematigd tevreden over zijn eigen dag, waarbij hij een vijfde tijd noteerde in de middag.

"We moeten nog analyseren waar we tijd verliezen, maar het zit erg dicht bij elkaar. De Red Bulls zijn erg snel hier en niet alleen tijdens een vliegende ronde. Hun pace in de langere runs was ook sterk."

Vettel leek te worstelen met zijn Ferrari. De Duitser stond minimaal een keer of drie naast de baan, maar was desondanks positief en tevreden.

"Ik denk dat wij er ook goed bij zitten, maar we moeten nog wel wat puzzelen met de set-up om die laatste tienden er uit te krijgen. Ik ben dan ook niet ontevreden over mijn dag."

"Het draait hier allemaal om het vinden van het juiste ritme en het is een lastig circuit. In de middag maakte ik wat foutjes. In totaal moest ik de Ferrari drie keer in zijn achteruit zetten, iets dat ik in geen jaren heb gedaan!"

Grote vraag is of Max Verstappen en Daniel Ricciardo morgen mee kunnen doen in de strijd om de pole. Normaal zien we dat Mercedes en Ferrari de motor verder open kunnen draaien tijdens de kwalificatie. Vettel rekent er echter op dat Red Bull morgen een kandidaat is voor de pole.

"Ja, het zit hier erg dicht bij elkaar. Iedereen had het moeite om een foutloze ronde te rijden. Ik denk dat het morgen close wordt, maar hoop dat wij aan de goede kant zitten."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen