Vettel: 'We hadden alle vijf de races kunnen winnen'

27 mei 2017 07:15 Redactie

Vettel: 'Vijf zeges was mogelijk geweest'


Ferrari-coureur Sebastian Vettel begon het seizoen ijzersterk. Na vijf races gaat hij aan de leiding in het WK, maar Lewis Hamilton staat slechts zes punten achter hem.

Dit gat had veel groter kunnen zijn, aldus Vettel. De Duitser is ervan overtuigd dat Ferrari de eerste vijf races had kunnen winnen.

"We zaten er in alle vijf de races erg goed bij en konden ze allemaal winnen. Soms pakten de dingen tijdens de races wat anders uit dan gehoopt. Soms heb je geluk, soms wat minder. We hebben nog een lang seizoen voor de boeg en dan krijgt iedereen zijn dosis geluk en pech."

Het slechtste resultaat van Sebastian Vettel is een tweede plaats. In Australië en Bahrein won hij de race, en in China, Rusland en Spanje finishte hij als tweede. Een zeer stabiel seizoen tot dusver.

"Het belangrijkste is dat we vooraan meedoen. We hebben lastige vrijdagen gehad en soms moeilijke kwalificaties, maar we stonden er altijd in de race. Dat is hetgeen dat telt. Ferrari heeft ene erg sterk pakket, met een zeer goede auto en we doen de juiste dingen op het moment," laat hij Sky Sports weten.

"We hebben de punten gekregen die we verdienden. Het team heeft geweldig werk verricht en we hebben niets om ons nu zorgen over te maken."

In Monaco hoopt Vettel weer een gooi naar de zege te kunnen doen. Ondanks zijn Red Bull successen en vier wereldtitel, won hij de race pas één keer. In 2011 was de Duitser het snelste. Ferrari moet zelfs al terug tot 2001 voor de zege. Destijds was het Micheal Schumacher die het snelste was.

"De afgelopen jaren was Mercedes erg sterk hier. Zij zijn ook onze grote concurrent, maar we zijn vol vertrouwen dat we een goed weekend kunnen hebben."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen