Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vettel wil contract met Ferrari slechts met één jaar verlengen'

Dat Sebastian Vettel bij Ferrari blijft staat inmiddels wel vast. De Duitser is bezig aan zijn derde seizoen in Italiaanse dienst en kent een uitstekend seizoen. Vettel gaat aan de leiding van het WK met 14 punten voorsprong op Lewis Hamilton.

Wereldkampioen worden met Ferrari is de grootste droom van Sebastian Vettel en in 2017 maakt hij hier eindelijk kans op. Ferrari wil dan ook niets liever dan het contract met de viervoudig kampioen verlengen. Sergio Marchionne liet eerder al weten dat er een contract voor drie seizoenen klaar ligt voor de Duitser. Een contract met een waarde van 120 miljoen Euro. Het Finse Ilta Sanomat laat weten dat Vettel dit contract niet wil tekenen, omdat hij zich niet voor drie jaar wil binden aan Ferrari. De reden daarvoor is dat er eind 2018 diverse stoeltjes vrijkomen bij andere topteams. Bij Red Bull loopt het contract van Ricciardo af en bij Mercedes dat van Hamilton. Daarnaast lijkt Mercedes het contract met Bottas voor slechts een seizoen te willen verlengen.

Door zijn contract met slechts een seizoen te verlengen houdt Vettel alle opties open. Ondanks dat Sebastian aan de leiding van het WK gaat is het zijn vrees dat Mercedes de overhand krijgt. Van de laatste vijf races wist Ferrari er slechts één te winnen en was Mercedes een klasse apart op de (semi) snelle circuits. De geruchten over een overstap naar Mercedes blijven aanhouden. In theorie lijkt er pas plaats te komen voor Vettel bij het Duitse team als Hamilton het team verlaat.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin