Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wint incidentrijke GP Groot Brittannië 2018, Verstappen valt uit

Een incidentrijke Grand Prix van Groot-Brittannië kende een sprankelende slotfase met een prachtig gevecht tussen de beide Mercedessen en Ferrari's. Max Verstappen viel in de slotfase uit met een defecte versnellingsbak.

Publiekslieveling Lewis Hamilton was met zijn poleposition en track record op Silverstone de grote favoriet voor de overwinning, maar bij de start wordt die favorietenrol direct tenietgedaan door Kimi Raikkonen. In duel met de Fin wordt de Brit achterstevoren getikt, waarna Hamilton uit moet huilen en overnieuw moet beginnen. Raikkonen's teamgenoot Sebastian Vettel maakt een bliksemstart en pakte direct de leiding over van Lewis Hamilton. Na de schermutselingen in de eerste bochten is het Valtteri Bottas die op de tweede plaats rijdt, gevolgd door Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Daarachter herpakt Raikkonen zich en werkt zich voorbij Ricciardo en zet vervolgens Max Verstappen flink onder druk. De Ferrari-rijder moet echter van goede huize komen om zijn tijdstraf van tien seconden voor de touche met Hamilton te compenseren. Ook voor Brendon Hartley loopt de race uit op een drama. De Toro Rosso start met een halve ronde vertraging - de auto staat nog op de bok als de andere coureurs de opwarmronde rijden - maar de auto werkt niet naar behoren. Hartley is na slechts één ronde de eerst uitvaller van de race.

Lewis Hamilton mag ondertussen klagen over een beschadigde auto, zijn opmars naar voren is ronduit indrukwekkend te noemen. Binnen tien rondjes rijdt hij alweer in de top zes. Door de pitstops schuift hij kortstondig op naar de tweede plaats, maar nadat iedereen is gestopt ligt hij weer zesde. Kort daarachter rijdt Charles Leclerc, maar direct na zijn eerste pitstop moet de Monegask met een kapotte Sauber opgeven. Met nog dik twintig ronden te gaan is het Daniel Ricciardo die voor een tweede stop naar binnen gaat. Hij wisselt naar de softs en laat direct snelste raceronden noteren. Zijn stop komt echter net iets te vroeg, want Marcus Ericsson knalt nog geen twee ronden later volle bak van de baan in de eerste bocht, waardoor de safety car de baan op wordt geroepen. Vettel, Verstappen en Raikkonen wisselden naar een nieuwe set van de softs, maar Bottas en Hamilton bleven buiten op hun mediums. De laatste vijftien ronden werd het een sprint naar de finish. Raikkonen viel Verstappen aan maar Max counterde op fraaie wijze. Een crash tussen Sainz en Grosjean zorgde voor een nieuwe safety car periode. Met nog tien ronden te gaan volgde een sprint naar de finish. Vettel zette direct druk op Bottas en probeerde het met nog acht ronden te gaan, maar de Fin verdedigde zijn positie. Verstappen moest ondertussen ook Raikkonen voor zich dulden. Een prachtig gevecht tussen de Ferrari's en Mercedessen ontstond er in de slotfase. Vettel passeerde Bottas op fraaie wijze en zag even later ook Hamilton en Bottas voorbij komen. Verstappen viel in de slotfase uit met een defect aan zijn versnellingsbak.

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024