Vettel wint spektakelstuk in Bahrein, Verstappen valt uit

16 apr. 2017 18:37 Redactie

Sebastian Vettel wint mooie GP van Bahrein, pech voor Max Verstappen


Ferrari heeft de tweede overwinning van het jaar behaald. Vettel won de GP van Bahrein voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Met een gedurfde bandenstrategie troefde de Italianen het team van Mercedes af. Voor Max Verstappen zat de race er na 13 ronden op.

Drama was er al voor de start van de race voor Stoffel Vandoorne. De McLaren-Honda coureur kon niet van start gaan door een probleem met zijn Honda motor. Max Verstappen en Sebastian Vettel hadden een prima start. De Ferrari-coureur pakte de tweede plaats van Hamilton, daar waar de Nederlander opstoomde naar de vierde positie.

In de openingsfase ontstond er een verrassend spannend gevecht tussen de eerste vijf coureurs. Bottas stond continu onder druk van Vettel en ook Max Verstappen en Ricciardo konden aanhaken bij het gevecht. Na tien ronden zat de top vijf nog binnen drie seconden van elkaar en het leek erop dat de Red Bull's sneller waren dan leider Bottas.

Sebastian Vettel onttrok zich uit het gevecht en koos verrassend genoeg voor een setje van de supersofts en viel terug naar de twaalfde plaats. Max Verstappen volgde het voorbeeld van Vettel en koos ook voor een setje van de supersofts. 

Een ronde later volgde ineens het shot van een gecrashte Max Verstappen. De remmen van de Red Bull weigerden dienst en de Nederlander was passagier van zijn auto. In dezelfde ronde ramde Sainz de Williams van Lance Stroll waarna er een safety car volgde. Bij het inrijden van de pitstraat was het Lewis Hamilton die met opzet Daniel Ricciardo ophield, een actie die hem later in de race daardoor nog een straf kreeg.

Direct nadat de safety car naar binnen kwam was het Hamilton die Ricciardo inhaalde en vooraan was was het Bottas die een aanval plaatste bij Vettel. De Duitser hield stand, daar waar Ricciardo in één ronde liefst drie plaatsen prijs moest geven. 

Wat volgde was een prachtige grand prix. Overal op de baan waren er talloze gevechten, waarbij de coureurs elkaar geen duimbreed toegaven. Vooraan was het Sebastian Vettel die ronde na ronde weg liep van Valtteri Bottas, tot het moment waarop Mercedes de call gaf om Hamilton voorbij te laten. Pijnlijk, want de Fin was langzamer op de supersofts ten opzichte van Hamilton die op de soft banden reed.

Daniel Ricciardo passeerde halverwege de race Felipe Massa voor de vijfde positie in de race. De Australiër kende een zwakke herstart die hem beroofde van eventuele kansen op een podiumplaats.  Vooraan was het Sebastian Vettel die op zijn supersofts als eerste zijn tweede stop maakte en de leiding uit handen gaf aan Lewis Hamilton. De Brit moest echter ook nog een keer stoppen en bij zijn stop vijf strafseconden incasseren.

In de laatste stint kwam Hamilton nog wel dichterbij aan Vettel, maar de Ferrari-coureur hield voldoende marge over om zijn overwinning veilig te stellen. Hamilton zal zichzelf nog wel eens achter de oren krabben over zijn actie in de pitstraat die hem vijf strafseconden opleverde tijdens zijn tweede stop. Door de overwinning pakt Vettel een voorsprong in het WK op Hamilton vna zeven punten. Valtteri Bottas maakte het podium compleet en zal niet tevreden zijn nadat hij van pole vertrok.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen