Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Viñales wil teamgenoot Rossi verslaan in 2019

Dit seizoen zal het derde seizoen zijn van Maverick Viñales in dienst van het Yamaha-fabrieksteam. De Spanjaard liet al enkele fraaie dingen zien op de M1, maar kon nog niet meestrijden om de titel. Daar hoopt de recent 24 jaar geworden coureur snel verandering in te brengen.

"Dit seizoen hoop ik dat we met Yamaha de stap kunnen maken om mee te kunnen gaan strijden om de wereldtitel. Gezien de ontwikkelingen die men deze winter heeft gemaakt binnen het team verwacht ik dat we deze stap ook daadwerkelijk kunnen gaan zetten."

"Zelf heb ik ook voor een grote verandering gekozen. Ik heb met Esteban Garcia een nieuwe hoofdengineer aan mijn zijde staan. Deze keuze gaat mij dit seizoen zeker winst opleveren. Dat zal ook nodig zijn, want om mee te strijden voor de wereldtitel zal ik in de eerste plaats mijn teamgenoot Valentino Rossi moeten verslaan", aldus Viñales met een lach richting Rossi tijdens de teampresentatie. "Ik heb met Valentino een uitstekende werkrelatie. We delen elkaars data en dit werkt in het voordeel van het gehele team. Deze samenwerking verloopt nu al twee jaar uitstekend, dus dit jaar denk ik dat we het team samen kunnen terug brengen aan de top." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"