Video: De beste race van Jos Verstappen met commentaar van Olav Mol

03 mei 2017 18:55 Redactie

Jos Verstappen schittert in de regen in Maleisië


Dit seizoen staat de laatste GP van Maleisië op de kalender. Jammer, want de fans kregen vaak prachtige races voorgeschoteld. Zo ook in 2001 met een hoofdrol voor Jos Verstappen.

De GP van Maleisië lijkt voor Jos verstappen uit te lopen op een drama. De Arrows wil het hele weekend niet en Jos heeft er flink de balen in na de kwalificatie. Vanaf een achttiende positie start hij de wedstrijd, maar dankzij een superstart en chaos in de eerste bocht stoomt hij op naar de zesde positie in de eerste ronde. 

Enkele ronden later worden de beide Ferrari's verrast door de plotselinge regenval en zien we Jos terug op een vierde positie. De Arrows coureur ligt na een goede pitstop op de derde plaats. Op de natte baan pakt hij vervolgens H-H Frentzen voor de tweede positie. Een prachtig gevecht ontstaat tussen Verstappen, Hakkinen en Frentzen. Naarmate de baan droger wordt moet Jos wat meer terrein prijs geven en helaas een tweede stop maken, waardoor hij als zevende finisht. 

Destijds betekende een zevende positie geen WK punten, maar de fans over de hele wereld konden genieten van een prachtig schouwspel. Bekijk hier de clip van Jos Verstappen in Maleisië met het enthousiaste commentaar van Olav Mol.

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen