VIDEO: Billy Monger praat vanuit ziekenhuis over zijn horrorcrash

07 mei 2017 13:01 Redactie

Steun heeft jong talent goed gedaan


Amper een maand geleden werd de 17-jarige Billy Monger plots wereldnieuws, al had hij dat zelf liever niet zo gezien. Het jonge Engelse talent crashte tijdens een Formule 4-race op het circuit van Donnington hard op de achterkant van een stilstaande bolide. 

Al snel na de immense klap bleek dat het niet goed ging met Monger. Hij werd uren later door het medische personeel uit de auto gehaald, omdat zijn benen bekneld zaten. Nadat hij met de trauma helikopter was overgebracht naar het ziekenhuis bleek al snel dat zijn benen niet meer te redden waren.

Om de jonge Monger te helpen werd er een crowdfunding actie opgetuigd, waarmee binnen 2 dagen 600.000 Engelse pond werd binnengehaald. Er kwam steun van over de hele wereld en onder andere Max Verstappen en Jenson Button maakte 15.000 pond over om Monger een toekomst te bieden.

Zelf is Monger strijdbaar, zelfs nu hij geen benen meer heeft. "Ik heb nog heel wat jaren te gaan, dus ik wil bewijzen wat je kan bereiken, zelfs als je geen benen meer hebt", zei hij tegenover Sky News.

Bekijk hieronder het volledige interview van Sky News met Billy Monger.

https://twitter.com/skynews/status/860886358470127616

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen