VIDEO: Chaos na de herstart in Baku, rode vlag tot gevolg

25 jun. 2017 15:59 Redactie

Herstart met veel gevolgen


De Grand Prix van Azerbeidzjan was vorig jaar een saaie race, waarin vrijwel niets gebeurde. Na 22 ronden in de huidige race is deze editie al een stuk spectaculairder. Vooral de herstart na de tweede Safety Car periode leverde veel spektakel op.

Het begon bij Sebastian Vettel, die nog voor de herstart tegen de achterkant van Lewis Hamilton aan reed. Daarna wilde de Duitser zijn ongenoegen uiten door naast de Brit te gaan rijden, waarna Vettel Hamilton wéér raakte.

Tijdens de herstart werd Vettel vervolgens bijna voorbij gestoven door de wagens met Mercedes-krachtbron, maar Vettel weerde zich kranig. In de drukte raakte vervolgens de teamgenoten van Force India elkaar, waardoor Ocon ver terug viel en Sergio Perez zelfs zijn auto in de garage moest parkeren.

Ook Kimi Raikkonen viel nog uit bij de herstart, nadat hij met een lekke achterband terug wilde rijden naar de pitsstraat. Dat deed hij echter wat te hard, waardoor de vloer en de achtervleugel beschadigde. Dat betekende einde wedstrijd voor Raikkonen.

Bekijk hieronder verschillende fragmenten van de chaotische herstart.https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/878974724558036992

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/878976674800386049

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen