Video: De crash waarbij Tom Coronel aan de dood ontsnapte

23 apr. 2017 18:09 Redactie

Tom Coronel kroop door het oog van de naald in 1997


Autosport is een prachtige sport, maar het gevaar ligt altijd op de loer. Nederlander Tom Coronel weet dat als geen ander. In zijn jonge jaren kwam Tom uit in het Japanse Formule 3 kampioenschap, waar het gruwelijk mis ging. 

De snelle Coronel was bezig aan een uitstekend seizoen in Japan in 1997 en het weekend in Fuji begon ook voortvarend. In de eerste ronde ging het echter compleet mis. Rivaal Shigekazu Wakisaka crashte samen met de Nederlander, maar reed daarbij letterlijk over het hoofd van Tom heen. In onderstaande video is duidelijk te zien dat het hoofd van Coronel vol geraakt werd. Ondanks de enorme crash stappen de beide coureurs relatief ongedeerd uit.

De nasleep van de crash is verschrikkelijk. Het veld wordt bij start/finish opgewacht door de safety car, maar coureur Takashi Yokoyama merkt te laat op dat het veld vertraagd. Hij vliegt vol over de achterkant van een van zijn concurrenten en vliegt met zijn auto tegen een reclamebord dat boven de baan hangt. Yokoyama's auto breekt in meerdere stukken en de coureur is kansloos en overleed aan de gevolgen van zijn crash.

19 oktober 1997 is een dag die in het geheugen van mening autosportfan staat gegrift. Het commentaar van de Japanse commentator spreekt voor zich. Autosport, het is een prachtige sport maar soms ook gitzwart. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen