Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: De dramatische openingsfase van de GP Italië in 2000

De Grand Prix van Italië was in het jaar 2000 in meerdere opzichten een bijzondere en dramatische race. Naderhand werd er voornamelijk gepraat over de openingsronde, die kan worden gerekend tot een van de meest chaotische openingsrondes ooit.

De wedstrijd ging van start onder een strakblauwe hemel en een temperatuur van 25 graden Celsius. Niks aan de hand, zou je denken, maar niets bleek minder waar. In de eerste bocht ging het mis met Mika Salo en Eddie Irvine, die elkaar raakte en rechtdoor schoten. Dat was echter nog niets vergeleken met de chaos die volgde. Net voor de tweede chicane ging het namelijk gruwelijk mis, toen eerst Heinz-Harald Frentzen met Rubens Barrichello in aanraking kwam. Daardoor veranderde het circuit in een bowlingbaan, waarbij Jarno Trulli en David Coulthard van de baan werden gekegeld. Achter het viertal vloog ook nog Pedro de la Rosa door de lucht, na een touché met Johnny Herbert.

De mega crash had voor Marshall Paolo Gislimberti echter dramatische gevolgen. De Italiaan werd getroffen door een rondvliegend wiel en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. Toen de Safety Car, die volgde op de mega-crash, weer van de baan verdween ging de chaos nog door. Jenson Button had niet in de gaten dat leider Michael Schumacher afremde en moest door het gras om zijn voorgangers te ontwijken. Daarbij maakte hij contact met de muur en beschadigde hij zijn auto, waardoor hij er in Parabolica nogmaal hard afging. Daarmee was de chaos tijdens de openingsfase compleet. Bekijk hieronder een kleine samenvatting van een van de meest chaotische openingsfases van de GP Italië ooit.

LRlQPr7LKV0

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden