Video: De raarste Formule 1 zege ooit

15 jun. 2017 11:33 Redactie
De race in de pitstraat winnen. Het is een gezegde dat we in de Formule 1 wel vaker voorbij horen komen, maar tijdens de GP van Engeland kreeg deze uitspraak een wel heel bijzondere invulling. Michael Schumacher lag aan de leiding van de GP in 1998, maar werd door de wedstrijdleiding bestraft. De Ferrari-coureur had Alexander Wurz ingehaald achter de safety car. 

Vanuit de wedstrijdleiding kwam de call, een straf van 10 seconden pas erg laat bij het team aan. Wat moet Ferrari doen? En wat het een 10 seconde stop and go of tien seconden tijdstraf? Discussie alom, maar de oplossing van Ferrari was meesterlijk. Bekijk onderstaande video en zie technisch brein Ross Brawn aan het werk.

 


Michael Schumacher behaalde de raarste Formule 1 zege ooit. Na afloop van de race moesten drie stewards zich verantwoorden voor 'grove miscommunicatie'. Niet alleen was de strafmaat niet duidelijk kenbaar gemaakt in de memo aan Ferrari (10 sec straftijd of stop and go) de straf was ook veel te laat doorgegeven aan het team. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen