VIDEO: Fernando Alonso haalt in als een baas tijdens Indy500-training

16 mei 2017 20:31 Redactie

Fernando Alonso oefent alvast met inhalen voor Indy500


Over een kleine twee weken staan twee van de grootste autosportwedstrijden ter wereld op het programma. Op 28 mei 2017 wordt de Grand Prix van Monaco verreden en als toetje wordt ook nog eens de Indy500 verreden. Dit jaar met Formule 1-coureur Fernando Alonso als hoofdrolspeler.

Vandaag staat de tweede 'vrije' training voor de Indy500 op het programma. Tijdens de zes uur durende sessie wordt door de teams uitgebreid getest, om tijdens de kwalificatie (aankomend weekend) en de wedstrijd (het weekend erop) zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Voor Fernando Alonso is de training een uitstekende leerschool. De Spanjaard kan tijdens de trainingen uitgebreid wennen aan de auto, de omstandigheden, de baan en het rijden in verkeer. Vooral dat laatste wordt door de IndyCar-analisten in Amerika gezien als een valkuil.

Alonso liet echter al tijdens de tweede training zien dat hij geen enkel probleem heeft met het inhalen van coureurs op de baan. Alsof het niets is schiet de snellere Alonso tussen IndyCar-legendes Juan Pablo Montoya en Helio Castroneves door. Bekijk hieronder de beelden van de heerlijke actie van Alonso.

KLIK HIER OM DE TWEEDE TRAINING LIVE TE VOLGEN 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen