VIDEO: Mercedes legt de winnende strategie van Lewis Hamilton uit

19 mei 2017 08:25 Redactie

Lewis Hamilton wint mede door goede strategie de Grand Prix van Spanje


De Grand Prix van Spanje draaide uit op een gevecht tussen Sebastian Vettel in de Ferrari en Lewis Hamilton in de Mercedes. Hoewel de twee kemphanen elkaar op de baan 'bevochten', speelde de strategie ook een belangrijke rol in de overwinning die Lewis Hamilton uiteindelijk naar zich toe trok.

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton kozen allebei voor een twee stop strategie, maar wisselden de stints op de medium en de zachte band om. Hamilton koos in zijn tweede stint voor de medium band, terwijl Sebastian Vettel voor de zachte band koos.

Toen de wedstrijd net iets over de helft was stopte beide coureurs bijna tegelijk. Vettel kwam naar buiten op de medium band, Hamilton op de zachte band. Dat, in combinatie met verkeer en de Virtual Safety Car, gaf de doorslag. Hamilton was op zijn zachte band sneller dan Vettel en kon daardoor de wedstrijd naar zich toe trekken.

Mercedes legt aan de hand van onderstaande video nog eens uit waardoor Lewis Hamilton er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging in Spanje.Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen